Efterbehandling av tandimplantat

Självklart beror resultatet av ett tandimplantat på tandläkarens skicklighet och erfarenhet och du bör verkligen kolla upp personen i fråga innan du bestämmer dig för att låta honom/henne att rota runt i din mun. Går något snett är det inte bara att göra om det utan det kan stå en dyrt – både vad gäller finansieringen och smärtan efteråt. Det kan vara lite knepigt att få tag på all väsentlig information så här kan du Hitta allt du behöver veta om tandimplantat här så att du kan få en bättre bild om hur det hela går till. Dock är det också mycket du själv måste göra efter att du har fått dina nya tänder. Rengöring är A och O och ska genomföras dagligen och helst flera gånger.

Eftervården

Först och främst måste du vara beredd på att gå på regelbundna efterkontroller när du har satt in ditt tandimplantat. Därför är det bra att göra ingreppet hos någon som arbetar ganska nära ens hem eller stad. Tandläkaren måste försäkra sig om att inga komplikationer är på väg att uppstå samt att implantatet sitter som det ska.

Förutom detta är det otroligt viktigt att du rengör dina tänder ordentligt varje dag så att inga bakterier kommer in längs med implantatet och orsakar inflammationer och dylikt. I värsta fall kan då kroppen stöta bort implantatet och tvinga tandläkaren att ta bort det helt. Det bästa rådet är också att helt avstå från rökning om du har tandimplantat. Rökning förvärrar nämligen det hela och kan orsaka bakterier att lättare komma ned samt att du kan börja få andra problem med implantatet och det vill du förmodligen inte.

Hur känns ett tandimplantat?

De som har ett eller flera tandimplantat säger att det känns som ens egna tänder. Skruven har vuxit in i benet och kronan ser ut som en vanlig tand och är dessutom mycket slitstark då den är av keramik. Självklart ska man alltid vara rädd om sina tänder och inte äta för mycket seg kola och knäck men vanligtvis kan man leva som vanligt efteråt.